Tallers a biblioteques, museus, festivals…

Al Bombeto li agrada voltar per tot arreu! Ja hem estat a museus, biblioteques, centres cívics, festivals de cinema, filmoteques, teatres, galeries d’art…
I sabeu què? És tan divertit preparar els tallers com fer-los!
Hi haurà un munt de gent o 4 gats ben avinguts? Saben que ens hi trobaran o serem una grata sorpresa? Podran jugar 5 minuts o 3 dies?
Pensar la millor manera de fer l’experiència a mida dels espais i els participants ens engresca molt, perquè sempre hi trobem a gent disposada a passar-ho d’allò més bé amb nosaltres.

A part de les infinites opcions que us podem preparar a mida, i de les que en trobareu mostres al final de la pàgina, us proposem especialment per a les biblioteques els següents tallers:


TALLER DE PODCAST

Els podcasts estan sent una autèntica revolució de democràcia comunicativa com en el seu moment ho varen ser els blogs, però pot ser més complicat entrar-hi si no es tenen uns certs coneixements bàsics.

En aquest taller adaptable a adults i joves crearem una sèrie de programes de diferents formats a partir dels interessos dels participants i aprendrem les nocions bàsiques de maquinari i programari per poder-los enregistrar.

Al reproductor d’aquí el costat en podeu escoltar els resultats.


TALLER DE DOBLATGE

El món del doblatge sempre ha despertat molta curiositat a casa nostra arran dels magnífics actors i actrius que han sortit de les terres catalanes. Qui no s’ha preguntat mai com s’ho fan o si deu ser difícil o fàcil?

És més, qui no s’ha preguntat mai… ho podria fer jo?

Amb aquest taller, en el que comptem amb la col·laboració d’Irene Garrés a la versió d’adults, es podran resoldre tots aquests dubtes.


ALTRES TALLERS

Amb els anys hem anat creant tot tipus de tallers adaptant-nos a les peticions de les biblioteques, centres cívics, festivals… aquí en teniu alguns dels resultats.

Un taller de cinema en el que creàvem tràilers de pel·lícules de terror i misteri ambientades en el món del circ a partir de l’exposició que hi havia a la Biblioteca Vapor Badia.

En aquest taller d’animació stop-motion els participants recreaven el bestiari de Pere Quart amb la tècnica de cut-out que utilitzava Lotte Reiniger.

Vàrem donar un resultat audiovisual a un treball de lectura en veu alta i interpretació realitzat amb alumnes de 3r de primària a la Biblioteca La Fraternitat.

Després de treballar les llegendes urbanes arreu del món amb les companyes de Tantàgora, vam crear la nostra versió d’aquesta trista història al CCCB. Creieu que va passar de veritat?

Amb la tècnica del lightpainting vàrem posar imatges a la poesia “Tardor” a la Biblioteca Joan Maragall de Sant Gervasi dins del festival Bibliocurts.

A La Place, una galeria d’art amb activitats per totes les edats ens van demanar de fer una cosa experimental i vam pensar que modificar pel·lícula de 16mm era una molt bona opció.

Tantàgora ens va demanar que féssim un taller de menys d’una hora partint d’alguns contes i vam decidir de fer servir tota la seva biblioteca per “animar” el hall de la Filmoteca de Catalunya a Barcelona.

A l’Andorra Kids Film festival ens van fer un encàrrec força especial… Crear un fals documental en el que parléssim del mal us de les escales mecàniques! Hem de dir, que no només els nens van aprendre coses noves!

Escola i Biblioteca ens van contactar per crear aquesta peça en què els alumnes s’entrevistaven entre ells buscant quina relació mantenien amb la biblioteca i amb els llibres.

Els zootrops estroboscòpics són una màquines meravelloses i poder-ne trastejar un parell en un espai com l’Animacrea de l’Animac de Lleida tanta estona com vulguis pot ser un plaer hipnòtic! Un taller conjunt amb la “Academia de Animación”.

Al llarg d’un estiu vàrem re-imaginar “Alícia en terra de meravelles” en un exercici de transmissió oral. Als nens i nenes se’ls va explicar com un conte, i ells mateixos van triar què els havia cridat més l’atenció per recrear les escenes i els seus guions.

Al Centre Cívic del Besós i a partir de les creacions poètiques dels joves es va realitzar una peça animada i un graffiti de la mà dels companys de Tantàgora, aquí en teniu el “making of”.

Podeu dinamitzar un racó del nostre carrer una tarda? Doncs clar que sí! Només cal una pissarra, uns guixos i gent sense vergonya amb ganes de crear històries!

Vam tornar a l’Animac (La Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya) i aquesta vegada portàvem el nostre projector de 16mm i un munt de cinta preparada per a les intervencions de tothom que passava per allà.

El programa de TV3 “Ja t’ho faràs” buscava continguts i la nostra proposta de fer un taller d’animació sobre 35mm els va encantar. Als participants també, que van fer un taller gratis.

Un centre comercial a Andorra i un munt de nens, nenes, pares i mares amb ganes de fer cinema! Amb els personatges creats per la Núria Riba per al AKFF!

Una petició ben estranya: fer un taller al carrer dins d’una fira medieval… Doncs cap problema que a Medievàlia falta gent!

Aquell any la Biblioteca Vapor Badia i el Festival de Cinema de Terror de Sabadell ens van demanar si podíem fer uns tallers cinema on els nens i nenes creessin històries un xic terrorífiques i vam pensar de partir dels contes tradicionals més terrorífics.

A la Filmoteca de Vic van voler fer un homenatge als monstres clàssics del cinema de terror i els vam preparar un taller d’animació per a que tots els que volguessin jugar una estona després de la sessió creessin les seves criatures.

Un raconet tranquil a la Biblioteca i ganes de deixar volar la imaginació amb personatges de tota la vida il·lustrats per Xavier Salomó, que més es pot demanar?

La Nau és un espai de creació artística a Font d’en Fargues i volien donar un toc diferent a la seva felicitació d’any nou. Vam agafar càmera i ordinador i hi vam passar la tarda!

Durant el confinament tots vàrem fer coses que no hauríem pensat mai que faríem. En aquest taller van sortir a la llum les més estranyes (tot a partir de les inicials dels participants, clar)

Amb lightpainting es poden fer moltes coses i en aquest cas, que treballàvem amb adolescents, vam buscar la manera d’explicar un dels més cruels contes tradicionals a La Palma de Cervelló.

Ens encanten les pel·lícules de monstres gegants, els “kaijus” i aquest taller amb el Festival de Cinema de Terror de Sabadell era l’excusa ideal per crear la nostra pròpia versió. Els nens i nenes van inventar cadascun un monstre i després d’un exhaustiva tria ens vam quedar amb els dos que protagonitzarien la nostra història.

Escola i biblioteca es van posar d’acord per realitzar aquest taller de publicitat on els participants van triar com reimaginar els anuncis que els vam proposar per eliminar els biaixos sexistes que hi apreciaven. Un taller on les reflexions que en varen extreure eren més importants que els resultats audiovisuals.

A “El meu primer festival” volien fer un taller d’animació per famílies i vam pensar que seria divertit que hi apareguessin. així doncs durant un cap de setmana vam estar creant i animant els seus somnis i la realitat que hi ha abans.

L’any 2019 es van celebrar els cent anys del naixement de Joan Brossa i vàrem aprofitar per proposar aquest dos tallers a la Biblioteca de La Palma de Cervelló per els seus casals d’estiu. Dos enfocs diferents en que ens aproximàvem a la seva figura a partir de les seves peces teatrals i les seves escultures o, com ell anomenava, poesies transitables.

Al Masnou es celebra el festival de cinema Fascurt al que hem participat en vàries ocasions. Aquesta vegada vam realitzar aquesta peça animada a partir d’un conte tradicional i l’estil d’animació de la nostra admirada Lotte Reiniger.

Una de les vegades que vam anar a l’Animatic de Pamplona vam proposar un taller familiar on coneixiem la figura d’Eadweard Muybridge i els seus pioners estudis del moviment. Després de “tunnejar” les seves creacions vam fer una carrera on explicàvem les bases de l’animació a mida que descobríem qui en seria el guanyador.

“L’Elefant golafre” és un conte de Rafael Ordoñez que ens va servir per fer un treball de lectura i dicció amb tota una classe. Amb els dibuixos dels nens i nenes participants i les seves veus vam crear aquest curtmetratge tan bèstia.

Les “suecades” són un gènere cinematogràfic on es refan pel·lícules a partir del que se’n recorda i utilitzan els mínims recursos possibles. Tot un repte per als participants d’aquests tallers per infants i joves que amb allò que tenien per casa van reconstruir “Els Goonies”, “Caçafantasmes” i “The Ring” en només 8 hores!

Joves de tot el món es van reunir en aquest curso d’estiu de l’Institut Ramón Llull i nosaltres i vam anar per crear i rodar amb ells aquestes tres peces en un matí.

Les aules hospitalàries ofereixen formació i acompanyament als infants que es troben hospitalitzats. En el marc de l’Animac vam estar a l’hospital Arnau de Vilanova fent aquestes breus peces a les habitacions dels infants.

Al festival Animàtic els calia que en el gran espai del hall tothom que hi passés pogués participar d’un taller i nosaltres ens vam endur la nostra grua i el fons de croma per muntar una enorme truca d’animació on els assistents fossin els personatges animats.

Els companys de Tantàgora varen demanar-nos de fer 5 matins de propostes audiovisuals, poètiques i literàries per a joves a l’espai del Disseny Hub Barcelona. Junt amb la Sussana Giménez vàrem omplir de creativitat aquell mes de juliol.